תחומי עניין בפייסבוק – פייסבוק (שוב) הסירו תחומי עניין מרכזיים, איך מטרגטים עכשיו?

במאמר החדש שלי רציתי לשתף איתכם סוגיה שעולה בפני לא מעט בתקופה האחרונה (פברואר 2022) ולכן החלטתי לרכז ולשתף איתכם באהבה כמה אנקודטות שעלו לי כיצד נוכל להמשיך ולפרסם באפקטיביות בפייסבוק למרות העדכון האחרון 😎

פייסבוק (שוב) הסירו תחומי עניין מרכזיים, איך מטרגטים עכשיו?

אם אתם עובדים על מערכת הפרסום של פייסבוק ככל הנראה שקיבלתם התראה חדשה בחשבון הפרסום שלכם בה נכתב שהמערכת מעדכנת את רשימת תחומי העניין דרכם ניתן לטרגט קהלי יעד. העדכון למעשה כולל הסרה של מאות אם לא אלפי תחומי עניין בפייסבוק, שעד היום היו רלוונטיים יותר מתמיד לטובת טרגוט חכם וממוקד. אז מה יורד? תחומי עניין, סוגי התנהגויות, בעלי תפקידים בחברות והרשימה עוד ארוכה. לפי ההסבר של פייסבוק, הסיבה המרכזית לעדכון וההסרה של תחומי העניין קשורות לנושאים שאנשים לתפוס כנושא רגיש או שאלו פשוט תחומים שאנשים לא השתמשו בהם כמעט. בין התחומים שהוסרו ניתן למצוא: ארגונים או אישי ציבור הקשורים לבריאות, גזע או אתני, השתייכות פוליטית, דת או נטייה מינית.
Facebook Detailed Targeting
רגע לפני שאתם נכנסים ללחץ היסטרי, קחו אוויר ותנשמו עמוק…זה לא סוף העולם 😊תהליכים של פרסום בפייסבוק עובדים בצורה חכמה (אפילו יותר ממה שאנחנו חושבים) ונקודות החיבור שהן בונות על כל "פרופיל" הן אינסופיות. יחד עם אינסטגרם, מסנג'ר וואטסאפ, לפייסבוק קיימות אלפי נקודות דרכן האלגוריתם בונה ומאפיין כל אחד מאיתנו. הערכים שלנו, המאפיינים שלנו, ההתנהגויות השונות שלנו וכל מה שבונה ומגדיר את מי שאנחנו. תהליך זה  מאפשר לפייסבוק לדעת בכל רגע נתון כמעט על מה אנחנו חושבים, מה אנחנו מרגישים כעת ואיזה פרסום הכי נכון להציג לנו כרגע. מי שבטעות לא ראה את הסרט שיצא בשנת 2020 The Social Dilemma זאת בדיוק ההזדמנות להוסיף לעצמכם לרשימה זה סרט חובה לכל אדם באשר הוא. עם קשר לעולם הפרסום הדיגיטלי ובלי קשר. אז מה כן אפשר לעשות? ריכזתי לכם מספר נושאים שחלקם אתם כבר מכירים ואולי גם עושים בהם שימוש כבר היום וכעת מקבלים משמעות חדשה.
 

מיקוד רחב על בסיס: מגדר, גיל ומיקום.

טרגוט רחב הוא נושא חלוק בעיני לא מעט מפרסמים שעובדים עם מערכת הפרסום של פייסבוק. אישית אני מכיר מפרסמים שעובדים על בסיס קהלים ורשומות של 10K ובואתה נשימה אני מכיר גם מפרסמים שאפילו לא מטרגטים בתחומי העניין כלל ונתונים למערכת לעשות את שלה. אסכולה אחת אומרת ש"חייב" לטרגט ממוקד וספציפי אחרת איך המערכת תידע את מי אנחנו מחפשים. האסכולה השנייה לעומת זאת מאמינה בטרגוט רחב כדי לתת למערכת מרחב גדול יותר במציאת הקהל הכי רלוונטי עבורם. דעתי המקצועית בנושא? אני אישית לא שללתי אף אחת מהאסכולות בעבר כאשר בניתי קמפיינים ללקוחות, תמיד ניסיתי לבחון כל מקרה לגופו. אם יש משהו שלמדתי ממערכת הפרסום של פייסבוק (ובאופן כללי על החיים גם) הוא שאין חוק אחד שתופס לגבי כולם. דרך אגב, זה דגש שהוא נכון גם לכל עולם השיווק מן הסתם. יש אסכולות ויש גישות שונות עם אסטרטגיות למיניהן, אבל אין משהו אחד שאפשר להגיד "תעשה ככה והעסק שלך עתיד להצלחה".
כעת זה בדיוק הזמן לבחון את הדברים מחדש במיוחד כאשר אופציות נוספות ירדו מתחומי העניין ואפשרויות המיקוד הצטמצמו בצורה דרסטית. האופציות הראשונות שנותרו על בסיסן הן טרגוט על פי מגדר גיל ומיקום גאוגרפי. שלושת הכלים האלו יתנו למערכת כיוון כללי לגבי קהלי היעד שלנו וזה בדיוק מתחבר לדגש הבא שיעזור לכם לבנות את המסלול בדרך לקהל היעד שלכם. יש לכם אפשרות להפריד בפרסום שלכם בגילאים? תפרידו. יש לכם אופציה להפריד את הקמפיינים בין נשים לגברים? תפרידו. יש לכם אפשרות לפרסם לתושבי המרכז, לתושבי הדרום ולתושבי הצפון בנפרד ואפילו לרדת ברמת המיקרו יותר פנימה? תעשו זאת!

תוכן וקופירייטינג ממוקד

אחד המאפיינים שאני משתמש בו בשנתיים האחרונות כאשר אני בונה קמפיינים ומודעות חדשות ללקוחות הוא כל הנושא של תוכן וקופי של המודעות. מהעיצוב עצמו, לטקסט במודעה, לכותרת והתיאור ועד לCTA שבחרתי. יש חשיבות עצומה למילים שאתם בוחרים, לסיפור שאתם מספרים ולדרך שבה הטקסט מתחבר לעיצוב ולתוכן שנמצא באתר/דף נחיתה שלכם (במקרה שאתם מפרסמים החוצה מפייסבוק). בין אם זה קמפיין לידים לדף נחיתה ובין אם זה קמפיין המרות לחנות איקורמס, הקופי שלכם חייב להיות ממוקד וסופר רלוונטי לקהל היעד שלכם. אל תכתבו בכללי, אל תנסו לתפוס את כולם בבת אחת זה פשוט לא עובד. אתם צריכים לפלח את השוק שלכם בצורה חכמה ונבונה כדי שתוכלו להציג את המודעות שלכם לאנשים עם הערכים והמאפיינים שמתאימים לעסק שלכם 🎯

קמפיינים על בסיס view content/ video views

כולם רוצים יותר כסף. כולם רוצים שהעסק שלהם יצמח במהירות, אבל כמעט כולם רוצים לעגל פינות או לקצר את הדרך להצלחה. זה פשוט לא עובד ככה. שיווק דיגיטלי ברשתות חברתיות מייצג תהליך של עבודה קשה והשקעה לאורך טווח זמן הם אלמנטים כל כך חשובים בקיומו של עסק מצליח שאתם פשוט לא יכולים להרשות לעצמכם לעשות קיצורי דרך. משהו שחוזר על עצמו בהמון חשבונות פרסום שניתחתי בשנים האחרונות הוא הקפיצה המקדימה והניסיון לייצר לידים/מכירות ישירות, בלי להשקיע בדרך, בתוכן או בקמפיינים מבוססים דאטה כדוגמת: view content / video views. אני בטוח שלא מעט מכם עושים את זה כבר היום, אבל זה בדיוק הזמן לחזק את הנושא עוד יותר ולצבוע קהלים מבוססים דאטה כדי שתוכלו להכניס כמה שיותר מידע לפיקסל של פייסבוק שמוטמע באתר שלכם. למה? על מנת שתוכלו לצבוע כמה שיותר קהלים רלוונטיים, מהם תוכלו לבנות מהם קמפיינים ממירים יותר בהמשך. כמה שהאיוונטים שלכם יהיו יותר מלאים בהתראות של הפיקסל כך הנתונים שפייסבוק יקבלו לגבי קהל היעד שלכם יהיו מדויקים יותר. אל תוותרו על קמפיינים בחלקו העליון יותר של המשפך השיווקי (תשומת לב, סקרנות, עניין, רכישה, המלצה) כדי שתוכלו להכניס כמה שיותר אנשים פנימה הלאה.
כנ"ל לגבי קמפיינים של צפייה בוידאו מה שמתחבר גם לנושא הקודם של תוכן וקופי. סרטוני וידאו הם אחד הכלים החזקים בעולמות הפרסום הדיגיטלי כי הם גם מאפשרים לכם להציג את הפרסום שלכם בצורה מעניינת ובולטת, והיא גם מאפשרת לכם לצבוע את הגולשים שצפו בסרטונים שלכם על פי פילטרים שונים 🎥
 
באופן כללי, קהלים מבוססים דאטה Custom Audiences היא אחת השיטות האיכותיות ביותר שיש כדי לאסוף דאטה ולבצע אופטימיזציה נכונה לכל קהלי היעד שלכם כדי לייצר יותר מכירות ולהגדיל את ה-ROAS של הקמפיינים. לא משנה אם זה דרך איוונט של צפייה בתוכן באתר שלכם או דרך מעורבות בפייסבוק או באינסטגרם כל רשימה מבוססת דאטה שתייצרו ותגדילו, כך תרוויחו 😊🎯

מועדון לקוחות/רשומות דיוור

זה אמנם לא קשור ישירות לעדכון שפייסבוק ביצעו אבל זה חוזר ומדגיש נושא כל כך חשוב ומי שלא מבצע אותו עד היום מפספס ובענק. מי שעובד עם רשומות דיוור ומועדון לקוחות יודע על מה אני מדבר וכמה הנושא משמעותי לכל עסק. נכס דיגיטלי שנמצא בבעלותכם הישירה ללא שום גישה או אפשרות למערכות ששולטות במידע לסגור לכם את השאלטר הוא יתרון עצום ! מעבר ליתרון הברור מאליו של מועדון לקוחות פעיל ודיוור אפקטיבי בניוזלטר, רשימת לקוחות עם כתובות מיילים/טלפונים תאפשר לכם לבצע טרגוט ממוקד וישיר (כמו שרובכם כבר יודעים) בנוסף לאפשרות של בניית קהלים 'דומים' (Lookalike audiences). פעולה זאת פותחת עבורכם אפשרויות טרגוט חכמות הרבה יותר מאשר תחומי עניין כלליים. "או קיי רז, זה לא חדש לנו אנחנו כבר יודעים את זה…". נכון אתם צודקים, אבל היום הנושא הזה מקבל הדגשה נוספת לחשיבות שלו. אם עד היום תחזקתם את מועדון הלקוחות את הדיוור בניוזלטר שלכם בצליעה, הגיע הרגע ללחוץ על דוושת הגז ולהעלות הילוך בכל הנושא.
 

יאללה תנו בראש ואל תתנו לאפחד לעצור אתכם/ן 🙂

אודות המחבר

שיווק דיגיטלי - ניהול רשתות חברתיות - פרסום ושיווק בפייסבוק ואינסטגרם. ליווי וייעוץ מלא לעסקים כולל בניית אסטרטגיה שיווקית מתאימה לזירה הדיגיטלית.