מה יגרום לגולשים לרכוש באתר שהם לא מכירים? Users Say By Google

עולם הקניות אונליין הפך כבר ממזמן לנחלת הכלל ולחלק אינטגרלי מהחיים של כולנו. אנחנו קונים כל הזמן אונליין, נרשמים לשירותים אונליין ועוד. אז מה בעצם גורם לנו לקנות מאתר שאנחנו לא מכירים ולא שמענו עליו בעבר? או יותר חשוב: מה גורם לגולשים לרכוש באתר שלי אם הם לא מכירים אותו ולא נתקלו בו בעבר כלל? מנהלי חנויות אונליין שימו לב הפוסט הבא בשבילכם. כולנו רוצים להגדיל את המכירות באתר וללמוד איך למכור באתר שלי כמה שיותר.

הכירו את: Users say – By Google

גוגל החליטו לעשות עבורנו את החיים קצת יותר קלים בעזרת מספר סקרים שהם ערכו בהם הם שואלים כ-1,000 משתמשים מה מונע מהם לקנות מאתרים שלא שמעו עליהם קודם? מה גורם להם להעריך אם אתר מסוים הוא לגיטימי לרכישה כדי לבצע תהליך של קנייה אונליין? מה גורם להם להרגיש בטוח לקנות באתר? 

קודם כל בוא נשים את הדברים על השולחן, על פי גוגל Users Say, כ-70% מהגולשים ככל הנראה לא יקנו מוצר מאתר שהם לא מכירים ואלו שכן יקנו זה לעיתים רחוקות ממש. לגרום לגולשים לקנות מאתר שהם לא מכירים היא משימה קשה במיוחד שכן המון חסמים עומדים בפני הגולש וכדי שהוא ירכוש באתר הוא צריך לקבל את כל החוויה כולה. בתוך הראיונות שגוגל ערכו אל מול 1,000 המשתמשים אפשר לשים לב לדברים הבאים

מה המשתמשים אמרו?

"אני לא מכיר את החברה לפני" – "אין לי עדיין אמון מספיק גבוה באתר כדי לקנות בו" – "אני פשוט מפחדת לקנות באתר שאני לא מכירה עם כרטיס האשראי שלי" – "אם אבצע את הרכישה באתר הזה, איך המוצר יגיע? איזו איכות? כמה זמן יקח לו להגיע?" – "אני מעדיף לקנות באתרים שאני מכיר וסומך עליהם, ככה אני יודע מה אני מקבל" – "אם לא שמעתי על האתר הזה כנראה שהם לא מספיק מוכרים כדי שאני אקנה מהם. אני מעדיפה להשאר ולקנות באתרים שאני כבר מכירה".

את כל המחשבות הללו בעל חנות אונליין צריך ליישם אצלו באתר ולחשוב כיצד הוא מתגבר על כל חסם בנפרד. כל תהייה ושאלה שעולה בראש של גולש ברגע שהוא נכנס לאתר שהוא לא מכיר צריכה להלקח בחשבון כדי שהאתר שלנו ישדר אמינות וביטחון גבוהה אל מול הגולש. החל מרמת האתר, אל המוצר, אל השירות, אל המשלוח ועד לרגע שהגולש הופך ללקוח חדש.

איך למכור באתר שלי ? מה אנחנו יכולים לעשות באתר שלנו כדי לתת ולהעניק את תחושת הביטחון לגולש ולגרום לו לקנות באתר שלנו, אתר שהוא לא שמע עליו מעולם לפני כן.

קניות באתר אונליין

ביקורות גולשים אותנטיות:

60% מהגולשים שגוגל שאלו אמרו שהם לא מוכנים לקנות באתר שהם לא מכירים בגלל שהוא לא אמין מספיק. הגיוני סה"כ לא? אתר שלא משדר אמינות יכול להבריח גולש חדש בתוך שניות בודדות מרגע הכניסה שלו לאתר ואחד האלמנטים שיוכל להתגבר על חסם זה הוא ביקורות באתר. אני לא מדבר על ביקורות מזויפות שכל אחד יכול להכניס אלא על ביקורות אותנטיות ואמיתיות של לקוחות מרחבי כל הרשת וגם באתר עצמו.

ביקורות אלו מספקות מענה מעולה עבור שיפור אמינות האתר בפני גולשים חדשים שלא מכירים אותנו והן מכניסות אלמנט של חוויה אותנטית ואמיתית ומעניקה תחושת ביטחון. לקוח קנה אצלכם באתר? שלחו אליו מייל לאחר מספר ימים ובקשו ממנו להגיב ולתת ביקורת באתר כולל צירוף תמונה או סרטון של המוצר אצלו. אם הוא צירף גם תמונה של המוצר שהוא קנו לביקורת עצמה הרווחתם ובענק כי זה מתחבר ישירות לסעיף הבא שלנו 🙂

הערת שוליים

ביקורות גולשים באתר שלכם יכולה להפוך גם לכלי כנגדכם אם גולש שנכנס לאתר שלכם יחשוב שמדובר בביקורות לא אותנטיות. הדבר יגרום אוטומטית לתחושה שלילית אצל הגולש ואי אמינות באתר מה שיוביל לנטישה זריזה ביותר. אם השאלה שעומדת בפניכם היא איך למכור באתר שלי אתם חייבים לשמור ולעמוד בחוקי המשחק 🙂

איכות המוצר

כאשר גולש נכנס לאתר שהוא לא מכיר כדי להתעניין ברכישה, אחד החסמים הגדולים שעומדים בפניו הוא איכות המוצר. כ-44% מהגולשים מפחדים לקנות באתר שהם לא מכירים בגלל שהם לא יודעים מה הם יקבלו. או במילים אחרות הם לא בטוחים באיכות המוצר. הם לא קנו באתר הזה לפני כן והחשש הגדול שלהם מתחבר ישירות לאיכות המוצר ואיך הוא יגיע אליו. אחד החיפושים הראשונים שאותו משתמש יעשה הוא בביקורות הגולשים לאותו מוצר. ברגע שלביקורת תהיה גם תמונה או סרטון וידאו קצר של אדם אמיתי שקנה את המוצר והראה את השימוש בו, ככה תעלה רמת האמינות ותחושת הביטחון של הגולש במוצר שלכם.

אמצעי תשלום מאובטח

על פי הסקר של גוגל כ-30% מהמשתמשים יפחדו לקנות באתר שהם לא מכירים בגלל שהם חוששים לשתף את פרטי כרטיס האשראי שלהם. הצגה של אמצעי התשלום והסליקה שאתם עובדים איתם באתר הינה קריטית ומשמעותית ליצירת ביטחון באתר שלכם אל מול הגולש. לא מספיק לשים את הלוגו של חברת האשראי וספק הסליקה שלכם בדף הרכישה כי הגולש לא יגיע לשם אם הוא לא ירגיש מספיק בטוח עוד לפני כן. הציגו את הלוגואים במקומות מרכזיים באתר שלכם: נהוג לשים בפוטר כך שזה ילווה את הגולש בכל שלב שהוא נמצא באתר ואפילו גם בכל דף מוצר כדי להעמיק את תחושת הביטחון.

מדיניות החזרות ומשלוחים

אחד הפחדים הכי גדולים שלנו כאשר אנחנו נכנסים לאתר שאנחנו לא מכירים הוא נושא ההחזרות והמשלוחים עצמם. כ-24% מהמשתמשים שנשאלו בסקר אמרו שאחד הסיבות המרכזיות לנטישת אתר אונליין ללא רכישה הוא נושא מדיניות האתר. איך אפשר להחזיר? תוך כמה זמן? האם אני אקבל את הכסף שלי בחזרה? איך המשלוח מגיע אלי? ישלחו לי SMS? יתקשרו? מה זמן האספקה? כל הדברים הללו הן שאלות שעולות לגולש ומשמשות עבורו כחסם לקנייה באתר שהוא לא מכיר. תהיות שקופים כלפי הגולשים שלכם וספקו להם מענה ברור ומיידי לכל השאלות האלו. בין אם זה בדף מיוחד שיצרתם או בין אם זה בפופאפ שניתן לפתוח בכל דף מוצר.

מודעות למותג

מה זה האתר הזה? לא שמעתיו עליו מעולם. זוכרים מה שציינתי בתחילת הפוסט? אמרנו שכ-70% מהגולשים לא יקנו באתר שהם לא מכירים או שמעו עליו לפני כן ואלו שכן קונים, יעשו זאת באופן נדיר. אז איך אני גורם לגולשים איך למכור באתר שלי יצירת מודעות לעסק שלכם הכרחית אם אתם רוצים שאנשים ישמעו עליכם ויכירו אתכם לפני שהם קונים מכם. אז יחד עם כל התהליכים שאתם יכולים לשפר ולשדרג באתר שלכם כדי להפוך אותו לאתר אמין ומבטיח לקנייה, אתם חייבים לייצר מודעות לעסק/למותג שלכם!

אתם חייבים לייצר כמה שיותר נקודות מגע מול הגולשים שלכם, בין אם זה דרך סרטונים ביוטיוב, בין אם זה בפרסום בפייסבוק, בין אם זה דרך כתבות מאמר באתרי תוכן או בין אם זה דרך שלטי חוצות או פרסום בטלוויזיה. שורה תחתונה ת'כלס? אנשים חייבים לשמוע עליכם ולהכיר אתכם לפני שהם יקנו מכם !

מסקנה לסיום

המלחמה על כל גולש שיהפוך להיות לקוח חדש היא קשה ביותר וכמעט בלתי אפשרית כאשר אותו גולש לא מכיר או שמע עליכם. השאלה שעומדת בפניכם איך למכור באתר שלי כוללת בתוכה תהליך מלא ליצירת נקודות מגע, חשיפה ומודעות לעסק/למותג שלכם. שלב זה קריטי להצלחה ולהגדלת המכירות באתר, אחרי שכמובן יישמתם את כל הסעיפים שציינתי עוד לפני כן :

אודות המחבר

שיווק דיגיטלי - ניהול רשתות חברתיות - פרסום ושיווק בפייסבוק ואינסטגרם. ליווי וייעוץ מלא לעסקים כולל בניית אסטרטגיה שיווקית מתאימה לזירה הדיגיטלית.