אז שחקן טניס זוכה לכינוי "התנין" בזכות סגנון המשחק הנוקשה והתוקפני שלו, ומה הוא עושה? הופך את זה למותג אופנה צרפתי שמכר עד היום מיליוני חולצות פולו עם התנין הירוק. די אבסורדי, לא? שאנשים ברחבי כל העולם קונים חולצה רק בגלל הלוגו של חיית המחמד של שחקן ספורט מפורסם משנות ה-20…
בתכלס, מה באמת קנינו? חולצה לבנה פשוטה עם תגית יקרה. המוח שלנו עשה שם עבודה מופלאה – הוא המציא סיפור, אגדה, מיתוס סביב אריג פשוט. רובנו אפילו לא מכירים את ריּנה לקוסט או את הקשר של המותג לעולם הטניס. אבל זה לא ממש משנה. הצורך האבולוציוני שלנו להשתייך, להרגיש חלק ממשהו גדול יותר, עובד על המוח. כך היא דרכה של שיטת השיווק הגאונית – להפוך משהו מקרי לחלוטין לסמל סטטוס. כל מה שצריך זה רעיון טוב, מסע פרסום חכם, ואמונה של הצרכנים שרכישת המוצר תעניק להם את הקונוטציה הרצויה.
בסופו של דבר, גם אם לא באמת מכירים את הסיפור שמאחורי, חולצת הפולו של Lacoste משדרת יוקרה, קלאסיות וספורטיביות. והנה לכם, מותג שהפך לאייקון תרבותי רק בזכות שחקן טניס שהתייחסו אליו כאל "תנין". לא משנה כמה אנחנו מושכלים, ברמה עמוקה יותר תמיד ננשוך את הפיתיון של סמלים ומיתוסים. ואולי זה מה שהופך אותנו לכל כך אנושיים – הצורך לתת משמעות למשהו שלכאורה חסר משמעות.
בעידן הדיגיטלי, הכוח של סמלים ומיתוסים רק התעצם. ברשתות החברתיות, באתרי אינטרנט ובקמפיינים דיגיטליים, אנחנו מוקפים בסמלים ובסיפורים שמעצבים את תפיסת המציאות שלנו. כמשווקים דיגיטליים, האתגר שלנו הוא ליצור את ה"תנין" הדיגיטלי שלנו – סמל, האשטאג, או מם שיהפוך למזוהה עם המותג שלנו ויספר את הסיפור שלו. בין אם זה לוגו ייחודי, סלוגן קליט או תוכן ויראלי, המטרה היא ליצור משהו שיהדהד בקרב הקהל שלנו ויצור את אותה תחושת שייכות ומשמעות. כי בסופו של דבר, גם בעולם הדיגיטלי, אנחנו עדיין אותם בני אדם שמחפשים משמעות ורוצים להיות חלק ממשהו גדול יותר. אז הבה נספר סיפורים דיגיטליים שיהפכו את המותגים שלנו לאייקונים של העידן החדש.
קריאייטיב חריף ואפקטיבי: איך לתפוס את תשומת הלב בעידן הדיגיטלי
הביטו במודעה זו של פולקסווגן משנת 1959. לפני שתמשיכו לקרוא, עצרו לרגע וחשבו: מה דעתכם עליה? פשוטה מדי? חכמה ואינטילגנטית?
לדבר בשפת הלקוח: תובנות ככלי להעצמת המסר השיווקי
תובנות רלוונטיות מעוררות תגובה רגשית בנו. המוח שלנו מזהה ומגיב לסיטואציות ורגשות שאנו חווים או יכולים לחוש הזדהות אליהם.
אנטומיה של מותג: לקוסט והאמנות של יצירת משמעות בשיווק
לא משנה כמה אנחנו מושכלים, ברמה עמוקה יותר תמיד ננשוך את הפיתיון של סמלים ומיתוסים. ואולי זה מה שהופך אותנו לכל כך אנושיים
כוחן של בדיחות בעולם הקריאייטיב: איך הומור יכול לשפר את היצירתיות שלכם
הסוד טמון במבנה של הבדיחה עצמה. אם נחשוב על זה לעומק, מה בעצם מכילה כל בדיחה טובה? התשובה פשוטה: חיבור מפתיע בין אלמנטים שונים.