קרב הענקיות: שופיפיי או וורדפרס

ברכות! החלטתם לקחת צעד אחד קדימה ולפתוח חנות אונליין עבור העסק שלכם. זהו צעד גדול וחשוב שצריך לעבור תהליכי הכנה ועבודה בעלי חשיבות עליונה. בירור קצר שערכתם ברחבי הרשת הציג בפניכם את 2 הפלטפורמות אשר שולטות על עולם האי-קומרס ומעסיקות כמעט כל בעל עסק שרוצה להקים חנות באינטרנט: שופיפיי או וורדפרס !

רז חיים שיווק דיגיטלי - שופיפיי או וורדפרס

נכון, חוץ משופיפיי או וורדפרס ישנן עשרות אם לא מאות פלטפורמות נוספות ברחבי העולם שיאפשרו לכם לבנות ולהקים חנות אונליין בתוך זמן קצר. החל מפלטפורמות תוצרת כחול לבן כגון: WIX, קונימבו, קאש קו, החנות האינטרנטית של ישרכארט והמשך בפלטפורמות גלובליות כגון: ביגקומרס, מג'נטו ועוד. כמות האפשרויות העומדות בפני מי שרוצה להקים חנות אונליין היא כמעט בלתי נגמרת ולעיתים רבות יוצרת בלבול גדול בהחלטה: איך ואיפה אני בונה את החנות אונליין שלי? במאמר הקרוב אעבור על היתרונות והחסרונות של 2 המערכות הכי פופולריות בתחום כדי לעזור לכם לקחתם את ההחלטה הנכונה והמתאימה ביותר עבור העסק שלכם!

ממשק משתמש

שופיפיי היא השחקנית החדשה בעולם האי-קומרס שפרצה בסערה לעולמנו עם פלטפורמה שכולה מוקדשת לניהול חנויות אונליין. עם ממשק משתמש חדשני, נוח וקל להבנה – שופיפיי משנה את כללי המשחק ומאפשרת כמעט לכל אחד להקים ולבנות חנות אונליין בזמן קצר. השליטה על עיצוב החנות והגדרות החנות כל כך פשוטה במערכת של Shopify שזה פשוט קל וכיף. ההבדל בין שופיפיי או וורדפרס עומד למעשה במהות הפלטפורמה: Shopify נבנתה ספציפית עבור עולם האי-קומרס, להבדיל מ-WordPress שנולדה מתוך עולם הבלוגים ומשם התפתחה לתחום האי-קומרס בעזרת התוסף הפופולרי WooCommerce. ההבדל מתבטא בכך שהמערכת והממשק של Shopify מוכוונת בלעדי לניהול החנות שלכם בעוד ש-WordPress תאפשר לכם אפשרויות רבות נוספות. דבר זה יכול להוות חיסרון ויתרון לכל אחת מהמערכות תלוי יותר בצרכים של העסק שלכם. מי שהפכה את החיים ב-WordPress לחיים הרבה יותר קלים ומשודרגים (לדעתי) היא החברה הישראלית שהביאה לעולם את התוסף הנפלא Elementor. באמצעות ממשק פשוט של Drag & Drop אלמנטור הפכו לחלוטין את כל תהליך הבנייה והעיצוב של אתרים ב-Wordpress לתהליך פשוט וקל – מה שנותן פייט אמיתי למערכת של Shopify.

מה שהופך את Shopify לדבר יותר מוחשי וקל להבנה עבור חלק מהאנשים הוא העובדה ש-Shopify הוא ממש אתר שניתן להירשם אליו להתחבר אליו אונליין בקלות ובכך להתחיל את תהליך הבנייה של החנות ממש בקלות. גם את הדומיין עצמו Shopify מאפשרים כיום לקנות ישירות בתוך הפלטפורמה עצמה, דבר שמאוד מקל על העבודה והשליטה. חיסרון אחד קטן בנושא זה רמת השליטה בדומיין שהיא קצת שונה מרוב האתרים שמאפשרים לקנות דומיין דרכם. WordPress בהיותה מערכת פתוחה (הרחבה בהמשך) נשמעת לחלק מהאנשים כמו משהו מעורפל מעט שלא כל כך ברור להם מאיפה מתחילים. תנו לי לספר לכם שהדבר הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים וחיבור של מערכת WordPress מתבצע בתהליך פשוט יחסית ובתוך כמה דקות בודדות תוכלו להתחיל לעבוד על המערכת.

עמלות+סליקה

שופיפיי או וורדפרס ? אחד החסרונות במערכת של Shopify הוא נושא העמלות והסליקה בחנות. דמי אחזקה לחנות אונליין בפלטפורמה של Shopify עומדים במסלול הבסיסי על 29$ לחודש לעומת WordPress (מערכת פתוחה) בה לא תצטרכו לשלם דמי מנוי חודשיים. מה שכן, ב-WordPress אתם צריכים לאחסן את האתר שלכם בשרתי אחסון (ועדיף שיהיו טובים) ולכן עדיין תצטרכו לשלם דמי אחזקה חודשיים או שנתי כדי שהאתר שלכם יהיה באוויר. בנוסף, על כל מכירה שתצליחו לייצר תחת הפלטפורמה של Shopify תצטרכו לשלם עמלת מכירה (משתנה בהתאם למסלול שתבחרו אבל המסלול הבסיסי מבוסס על עמלות מכירה של 2.9% + 30¢). ב-WordPress לא תצטרכו לשלם עמלת מכירה מה שהופך את השימוש בפלטפורמה ליתרון מרכזי. שימו לב שאני לא מתכוון לעמלת הסליקה באשראי – עמלת הסליקה באשראי זה משהו שתצטרכו לשלם בכל מקרה, לא משנה באיזה פלטפורמה תבחרו.

חסרון מרכזי נוסף במערכת של שופיפיי לעומת וורדפרס הוא נושא הסליקה. נכון לרגע כתיבת המאמר (מרץ 2020) ישראלים שרוצים להקים לבנות חנות אונליין ב-Shopify די מוגבלים באפשרויות הבחירה שלהם לסליקה. למה אני מתכוון? כדי לחבר טכנית את מסוף הסליקה באשראי במערכת של Shopify, אתם חייבים לחבר את המערכת הישראלית של iCount יחד עם מסוף סליקה שתוכלו לבחור (טרנזילה, קארד קום, PayMe ועוד). ישנן אפשרויות אחרות שקיימות אך לטעמי הם פתרונות עקיפים שבסופו של תהליך מסבכים יותר את העבודה ולא מתאימים למרבית הישראלים שרוצים להקים את החנות שלהם.

תחת נושא העמלות וסליקה אני רוצה לדבר על דף הצ'ק אאוט שמייצג לדעתי הבדל מרכזי ומהותי בין 2 הפלטפורמות. השליטה בדף הצ'ק אאוט (דף התשלום) במערכת של Shopify מוגבלת מאוד (אלא אם אתם נמצאים במסלול Shopify Plus) ולצערי בסופו של דבר מתבצעת באמצעות דף סליקה חיצוני (פופ אפ). דף סליקה חיצוני שקופץ מחוץ לחנות עצמה יכול להוריד את אחוזי ההמרה של המכירות בחנות בעקבות חוסר הביטחון שזה יוצר לעיתים אצל הגולש. דף סליקה פנימה מרגיש הרבה יותר בטוח לגולש שצריך לשים את פרטי כרטיס האשראי שלו מה שבהחלט מהווה יתרון לטובת WordPress.

מערכת פתוחה/סגורה

זה אולי ההבדל הגדול והמרכזי ביותר בין שופיפיי או וורדפרס. מערכת סגורה מול מערכת פתוחה. מה זה בכלל מערכת פתוחה ומערכת סגורה? מערכת סגורה היא מערכת בה אתם מתארחים ומאחסנים את האתר שלכם אצלה. Shopify הינה מערכת סגורה ולכן שאתם בוחרים להקים ולבנות את החנות שלכם בפלטפורמה זו, אתם למעשה תלויים בהמשך חיי החברה והחלטותיה, לכל גווניה. אם Shopify יחליטו יום אחד להעלות את עמלות המכירה, לשנות את תקני החנות או חס וחלילה לסגור את החברה (משהו שלא סביר שיקרה בשנים הקרובות) – אתם תלוים בחסדיה וכך גם החנות שלכם. WordPress לעומת זאת, היא מערכת פתוחה ואתם בעלי השליטה המלאה על החנות שלכם. תוכלו להחזיק גיבוי לאתר שלכם בכל זמן נתון, לעבור בין שרתי אחסון שונים לבחירתכם ובעצם לוודא ב-100% שאתם הבעלים האמיתיים של החנות שלכם.

חנות בעברית

2 הפלטפורמות מאפשרות הקמה ובנייה של חנות בעברית (כולל התאמה לשפה העברית RTL) ומתאימות לשוק המקומי בישראל. כמות התבניות שקיימות כיום שמתאימות לחנות בעברית ב-Shopify נמוכה באופן יחסי ל-WordPress , אבל ישנן מספיק אופציות טובות שיאפשרו לכם לבנות ולעצב חנות באיכות גבוהה. במרקט של Shopify עצמה לא תמצאו המון אפשרויות שיתאימו לכם (אם בכלל). ההמלצה שלי היא ללכת למרקט של themeforest שם תוכלו למצוא מספר תבניות משודרגות עם התאמה לשפה העברית של RTL. כדי להקל עליכם את החיים, שמתי לכם לינק ישיר עם חיפוש מותאם לתבניות ב-themeforest כאן. ב-WordPress כמו שציינתי קודם תוכלו להתקין את התוסף של אלמנטור ולבנות את החנות שלכם בשפה העברית ללא שום מגבלות. באמצעות התוסף של אלמנטור, תוכלו לבנות את החנות על בסיס תבנית מינימלית ובכך לעצב בעצמכם את כל ממשק ועיצוב החנות עצמה. בנוסף תוכלו גם לרכוש תבנית ולעבוד יחד עם אלמנטור על בסיס התבנית עצמה. השימוש בתוסף אלמנטור הוא חינמי אך מוגבל ואני בהחלט ממליץ לרכוש את אלמנטור PRO (תשלום שנתי של 49$) כדי שתוכלו לקבל את כל האופציות והשדרוגים של התוסף. לחיפוש תבניות RTL מותאמות ל-WordPress לחצו כאן

תמיכה

אחד הדברים שאני אוהב במערכת של Shopify הוא האפשרות לתמיכה של נציג בצ'ט אונליין בתוך כמה רגעים קצרים. פעמים רבות נתקלתי בעצמי בשאלה או בעיה כלשהי שעמדה בפני במהלך בניית חנות במערכת של Shopify. ב-90% מהמקרים בהם פניתי לנציג תמיכה של Shopify אונליין, הצלחנו יחד להגיע לפתרון הבעיה או לפחות לבירור להמשך. בנוסף לתמיכה, ל-Shopify קיים בלוג עשיר בתכנים בעלי ערך אשר מתחדש כל הזמן. כמובן שגם אם אתם מחזיקים חנות במערכת של WordPress, תוכלו עדיין להיכנס לבלוג של Shopify כדי להתעדכן בכל החדשות והשדרוגים בעולם האי-קומרס.

אז איזה פלטפורמה מתאימה לי?

שופיפיי או וורדפרס ?

לצערי אין תשובה חד משמעית  בנושא וזה מאוד תלוי בצרכים, בדגשים ובשוק קהל היעד מולו בעל החנות הולך לעבוד. 2 הפלטפורמות עובדות לדעתי מעולה לשתיהן יש יתרונות ואת שתיהן אני אוהב. אישית, אני חושב ש-Shopify בעלת ממשק ניהול נוח יותר ובעל גישה יותר מותאמת למרבית בעלי העסקים, לעומת זאת WordPress היא מערכת פתוחה שבעל החנות הוא בעל השליטה המלאה, ללא עמלות וללא תלות מסוימת בחברה.

בנוגע לדבר אחד אתם יכולים להיות בטוחים: לא משנה באיזה פלטפורמה תבחרו, העבודה יחד עם בעל מקצוע מעולם האי-קומרס היא הכרחית לדעתי! לא משנה כמה תהליך הבניה והעיצוב עצמו של החנות יראה לכם קל ופשוט, יש המון נקודות שצריך לקחת בחשבון בתהליכי בנייה של חנות אונליין כולל אפיון מלא של החנות וחשיבה שיווקית נכונה שתתאים ספציפית עבור קהל היעד שלכם. משבר הקורונה שפרץ ברחבי העולם בחודשיים האחרונים, ממחיש היום טוב יותר מתמיד כמה זה חשוב להחזיק נוכחות דיגיטלית וכמה זה חשוב לפתח את ערוצי המכירה של עסקים אונליין. חנות אונליין הוא משהו שכל עסק שמוכר מוצרים מוחשיים (וגם שירותים) חייב אבל פשוט חייב שיהיה ברשותו. משום מה, יש עדיין בעלי עסקים שחוששים מהתהליך הכניסה לעולם החנויות אונליין כי הם חושבים שזה מצריך תקציב כספי גדול וזמני עבודה ארוכים. עם מערכות כמו -Shopify ו-WordPress תהליך ההקמה וניהול חנות אונליין מעולם לא היה פשוט יותר והתקציב הכספי שעסק צריך כדי להקים חנות הפך למשהו שכמעט כל עסק (החל מהעסק הכי קטן) יכול לעמוד. עולם האי-קומרס מתפתח ומתעצם בכל יום שעובר והעתיד עוד מונח לפנינו. אז אם עדיין לא הנחתם את היסודות והבסיס לחנות שלכם, זה בדיוק הזמן ללכת על זה בכל הכוח!

אודות המחבר

שיווק דיגיטלי - ניהול רשתות חברתיות - פרסום ושיווק בפייסבוק ואינסטגרם. ליווי וייעוץ מלא לעסקים כולל בניית אסטרטגיה שיווקית מתאימה לזירה הדיגיטלית.