אם קראתם את המאמר הקודם שלי על הנושא "מה יגרום לגולשים לרכוש באתר שהם לא מכירים?" אתם בטח כבר יודעים כי הסיבה שמרבית מהגולשים לא קונים באתר שהם לא שמעו עליו בעבר היא בגלל שהם לא סומכים עליו או שהאתר לא נראה להם מספיק אמין לגיטימי. אז איך אפשר להעריך אם אתר לגיטמי לרכישה וכיצד המשתמשים עצמם מסתכלים על האתר שלכם.
הכירו את: Users say – By Google
שוב אנחנו חוזרים לסקר המשתמשים של גוגל Users Say בו שאלו גוגל 1,000 משתמשים מארה"ב מה עוזר להם לקבוע ולהחליט האם אתר לגיטמי לרכישה או לא.
מה המשתמשים אמרו?
"אם אין לעסק פרופיל ברשתות החברתיות זה סימן לא טוב. זה בדרך כלל אומר או שהם חדשים או שיכול להיות ומדובר בתרמית כלשהי."
"אני בודקת את הביקורות באתר כדי לבדוק אם הן אמיתיות או לא או שסתם העסק עצמו הכניס אותן. האם יש תמונת פרופיל בתגובה והאם התגובה נראת אותנטית מלקוח אחר שקנה באתר"
"הדבר הראשון שאני עושה זה לפתוח גוגל, להקליד את שם העסק ולחפש האם הוא מקושר לתרמיות מסוימות או ביקורות שליליות שהתפרסמו באינטרנט."
"אם אין פרטים ישירים ליצירת קשר כמו טלפון מייל וואטסאפ או כל אמצעי תקשורת אחר אני מיד חושדת ומרגישה לא בטוחה לקנות באתר"
כל החששות הללו שהמשתמשים מעלים בסקר בגוגל הן חששות שעולות לכולנו כמעט בכל אתר שאנחנו נכנסים אליו. במיוחד באתר איקומרס אונליין בו אנחנו מתכננים לבצע רכישה עם כרטיס האשראי שלנו. אנחנו רוצים להרגיש בטוחים מספיק שהאתר לגיטימי ואמין כדי לשתף איתו פרטים אישיים וחסויים כאלו. אנחנו רוצים לדעת כמה שיותר על אותו אתר, כמה שיותר על גולשים ולקוחות שכבר רכשו באתר וקיבלו את המוצרים אליהם, איך הם קיבלו אותם באיזה איכות איך הייתה החוויה איך היה שירות הלקוחות במקרה ווצריך ליצור קשר ועוד פרמטרים אחרים שנשקלים ונלקחים אצלנו בחשבון.
אתר לגיטימי לרכישה – אז איך אפשר לשפר את האתר שלנו ולהפוך אותו ללגיטימי לרכישה בפני כל גולש שנכנס אליו ורוצה לקנות מאיתנו?
חיפוש בגוגל על המותג
כ-46% מהמשתמשים שנשאלו דיווחו כי הפעילות הכי מרכזית שהם עושים אחרי ביקור באתר שהם לא מכירים היא חיפוש בגוגל עם שם המותג כדי לחפש ביקורות.
ביקורות אלו מספקות מענה מעולה עבור שיפור אמינות האתר בפני גולשים חדשים שלא מכירים אותנו והן מכניסות אלמנט של חוויה אותנטית ואמיתית ומעניקה תחושת ביטחון. לקוח קנה אצלכם באתר? שלחו אליו מייל לאחר מספר ימים ובקשו ממנו להגיב ולתת ביקורת באתר כולל צירוף תמונה או סרטון של המוצר אצלו. אם הוא צירף גם תמונה של המוצר שהוא קנו לביקורת עצמה הרווחתם ובענק כי זה מתחבר ישירות לסעיף הבא שלנו 🙂
יצירת קשר
כ-29% מהמשתמשים דיווחו כי אחד הדברים המשמעותיים בהחלטה שלהם לגבי אמינות ולגיטימיות של האתר היא האפשרות ליצירת קשר כדי לבסס תחושת אמון. אם אתם מספקים שירות לקוחות דרך וואטסאפ, תדאגו להוסיף כפתור יצירת קשר זמין ונוח לגולשים כדי שיוכלו ליצור איתכם קשר בקלות ורמת האמינות של האתר תעלה. טפסים ליצירת קשר במייל ומענה טלפוני כן ופרטים כלליים על החברה כגון כתובת המשרדים או כתובת המחסן הראשי יכולה עוד יותר לעזור ולבסס את ההרגשה של הגולשים שזה אתר לגיטימי לרכישה.
אתר מאובטח
על פי הסקר של גוגל כ-27% מהמשתמשים יבדקו לראות שהאתר עצמו מאובטח ברמה גבוהה ומשתמש בכתובת HTTPS מאובטחת. כתובת זו מאפשרת רכישה מאובטחת ושמירה על פרטיות והנתונים שאנחנו משתפים עם אותו אתר. הדבר האחרון שגולש רוצה לגלות זה שגנבו לו את פרטי האשראי אחרי שהוא רכש באתר מסוים שלא הכיר לפני.
מדיניות החזרות ומשלוחים
סעיף זה עלה גם בסקר הקודם שכתבתי עליו "מה יגרום לגולשים לרכוש באתר שהם לא מכירים?" והוא חוזר על עצמו גם בסקר זה. מדיניות ההחזרות והמשלוחים בעלי ערך משמעותי לגולש שרוצה לבצע רכישה באתר לגיטימי ובתור בעלי אתר איקומרס עלינו לספק להם את המידע הנדרש בקלות ובנוחות. הגולשים באתר רוצים לדעת מה קורה אם הם רוצים להחזיר את המוצר, איך זה מתבצע, עד כמה זה מסובך עבורם ואם זה שווה את ההזמנה והאפשרות שאולי ירצו להחזיר את המוצר, בתוך כמה זמן יקבלו אותו, איך יקבלו? האם יקבלו עדכון בSMS לפני שהחבילה מגיעה? האם החבילה מגיעה בדואר? או בשליח עד הבית? כל אלו ועוד הינן שאלות חשובות וסופר משמעותיות כדי להביא לתחושת האמון באתר.
מסקנה לסיום
אתר לגיטימי לרכישה הוא בעל משמעות עליונה וחשובה לא פחות מכל שאר האלמנטים שמתייחסים אליהם באתר איקומרס. לעיתים בעלי אתרים מתמקדים בחווית המשתמש או בחווית העיצוב או באיזה תוסף יהיה ואיפה ואיך הוא יעבוד ושוכחים לעיתים לעבוד גם על אלמנט האמינות והביטחון באתר. תחשבו על עצמכם בתור גולשים שנכנסים לאתר מסוים שאתם לא מכירים ולא שמעתם עליו לפני וכעת אתם צריכים להעריך האם האתר הזה לגיטימי לרכישה או לא והאם אני מוכן לספק ולשתף פרטים אישיים שלי באותו אתר בלי לחשוש לכסף שלי וגם לקבל את החוויה המושלמת אותה אני מחפש במוצר שאני רוצה לקנות. אז אל תחסכו בתהליך נצלו את הסקר שגוגל כבר עשו עבורכם (וחסכו מכם זמן יקר ומשאבים) והפכו את האתר שלכם לאתר מאובטח ואמין לרכישה !
קריאייטיב חריף ואפקטיבי: איך לתפוס את תשומת הלב בעידן הדיגיטלי
הביטו במודעה זו של פולקסווגן משנת 1959. לפני שתמשיכו לקרוא, עצרו לרגע וחשבו: מה דעתכם עליה? פשוטה מדי? חכמה ואינטילגנטית?
לדבר בשפת הלקוח: תובנות ככלי להעצמת המסר השיווקי
תובנות רלוונטיות מעוררות תגובה רגשית בנו. המוח שלנו מזהה ומגיב לסיטואציות ורגשות שאנו חווים או יכולים לחוש הזדהות אליהם.
אנטומיה של מותג: לקוסט והאמנות של יצירת משמעות בשיווק
לא משנה כמה אנחנו מושכלים, ברמה עמוקה יותר תמיד ננשוך את הפיתיון של סמלים ומיתוסים. ואולי זה מה שהופך אותנו לכל כך אנושיים
כוחן של בדיחות בעולם הקריאייטיב: איך הומור יכול לשפר את היצירתיות שלכם
הסוד טמון במבנה של הבדיחה עצמה. אם נחשוב על זה לעומק, מה בעצם מכילה כל בדיחה טובה? התשובה פשוטה: חיבור מפתיע בין אלמנטים שונים.