המדריך: מודעות דינמיות למוצרים בפייסבוק (רימרקטינג דינמי)

עדכון כתיבת המדריך בתאריך 24/03/2021

ברוכים הבאים למדריך המקיף ליצירת רימרקטינג דרך מודעות דינמיות בפייסבוק (Facebook Dynamic Ad). לפני שאתחיל במדריך עצמו, הנה הסבר קצר על מה זה בכלל מודעות דינמיות והאם הן מתאימות עבור פרסום העסק שלכם בפייסבוק. מודעות דינמיות הם למעשה מודעות אשר מציגות מוצרים ספציפיים לאנשים ביקרו בחנות שלכם, מבלי שתצטרכו לבחור או לנהל פייסבוק עושה עבורכם את רוב העבודה באמצעות רימרקטינג דינמי. להמחשה בואו נשתמש בדוגמה: מבקר נכנס לחנות שלכם וצפה באחד המוצרים שאתם רוצים למכור בחנות אך בסופו של דבר החליט לא לרכוש את המוצר בשלב זה. באותו זמן, מבקר אחר נכנס לחנות שלכם וצפה במוצר אחר לגמרי. גם הוא לצערכם, החליט לא לרכוש בזמן זה את המוצר. בעזרת מודעות דינימיות של פייסבוק, תוכלו במודעה אחת להציג לכל המבקרים שלכם, את אותו המוצר שהם צפו בו לאחרונה כקמפיין רימרקטינג (בעזרת שימוש בפיקסל של פייסבוק כמובן). פייסבוק אוטומטית מציגה במודעה רק את המוצר (או המוצרים) שאותו גולש צפה בהם לאחרונה בחנות שלכם.

כיום פייסבוק התחילו לשייך את המודעות הדינמיות על פי קטגוריות שונות וניתן למצוא כבר דוגמה למודעות דינמיות בשימוש עולם התיירות וטיולים בעולם. באמצעות שימוש בפיקסל, פייסבוק מאפשרת למפרסמים בתחום התיירות למקד את הפרסום שלהם על פי פעולות שהגולשים שלהם ביצעו בעבר. לדוגמה גולש שהזמין טיסה למקום מסוים יטורגט בהמשך עם מלון באותו יעד או רכב להשכרה.
גם בתחום הנדל”ן פייסבוק נותנת את דגש חזק ומציעה למפרסמים עבור סוכנויות נדל”ן לנהל רשת מודעות דינימיות בה כל גולש צופה בדיוק בפרויקט הנדל”ן שהוא התעניין. חוץ מאותו פרויקט נדל”ן שהגולש התעניין, תוכלו להציג באמצעות מודעות דינימיות נכסים שונים אחרים שאולי מעניינים אותו, על פי פרמטרים שתוכלו לקבוע מראש (מיקום השכונה, מחיר הנכס, כמות החדרים בבית ועוד).

*דגש: יצירת מודעות דינמיות וקטלוג מוצרים בפייסבוק אפשרית רק לבעלי חשבון ביסנ’ס מנג’ר בפייסבוק ודומיין שעבר אימות רשמי במערכת הפרסום של פייסבוק. לקריאה נוספת על אימות דומיינים, תהליך חדש שהחל בשנת 2021 – לחצו כאן

פייסבוק פיקסל

הדבר הראשון שאתם צריך לוודא זה שמוטמע פיקסל בחנות שלכם (שופיפיי, ווקמרס וכו’). אם אתם בעלי חנות שופיפיי, תוכלו להגדיר את הפיקסל שלכם במסך Online Store  >> Preferences שם צריך להכניס את מספר ה-ID של הפיקסל שלכם. שופיפיי תחבר בהתאמה את הפיקסל לחנות ותיצור אוטומטית “אירועים” על פי סוגים שונים של המרות שמתרחשות בחנות שלכם. צפייה במוצר, הוספה לעגלה, הוספת אמצעי תשלום, רכישה ועוד…

*דגש חשוב: בכל חנות אונליין לא משנה באיזה פלטפורמה היא בנויה, מומלץ להגדיר “אירועים” בעזרת הפיקסל של פייסבוק, על פי המרות על מנת שתוכלו לעקוב אחרי כל הנתונים בחנות שלכם ולייצר מודעות רודפות (רימרקטינג) על פי סוג האירוע בחנות שלכם.

אם אתה בעלי חנות בפלטפורמת וורדפדס וחיברתם את ממשק Woocommerce לחנות שלכם, ישנו תוסף רשמי של פייסבוק שנקרא "Facebook Integration Woocommerce". בעזרת תוסף זה תוכלו לחבר בקלות וממש בכמה רגעים בודדים גם את הפיקסל של פייסבוק וגם את הקטלוג המוצרים הדינמי כולל סנכרון מלא ומתעדכן באופן שוטף. נכון לרגע זה של עדכון המאמר בתאריך 24/3/2021 זוהי האפשרות הטובה ביותר עבור בעלי חנויות אונליין בפלטפורמת וורדפדס. היא עובדת בצורה הכי חלקה והכי נוחה ומאפשרת לבעלי חנויות אונליין לחבר את קטלוג המוצרים שלנו בצורה קלה ויעילה! בנוסף ראוי לציין כי פייסבוק פתחו בשנה האחרונה אזור מיוחד שנקרא Commerce Manger בו תוכלו לנהל את כל הפעילות הקשורה לחנות אונליין שלכם. לפרטים ומידע בביזנס מנג'ר שלכם לחצו כאן.

במקרה והתוסף לא עובד בצורה מסודרת או שיש לכם חנות אונליין על פלטפורמה אחרת שאין לה תוסף רשמי מסודר, תוכלו לבצע את התהליך באופן ידני בצורה הבאה כמפורט כאן למטה:

קטלוג מוצרים

שלב א’

כדי להתחיל תהליך רימרקטינג דינמי תחילה עליכם לייצר את הקטלוג מוצרים מהחנות שלכם על מנת שתוכלו לסנכרן בינו לבין קטלוג המוצרים של פייסבוק. לבעלי חנויות שופיפיי/וורדפרס, מומלץ להתקין אפליקציה/פלאגין ליצירת כתובת Feed Url שתוכלו לחבר בקלות לקטלוג המוצרים בפייסבוק. בהמשך כאשר תיצרו את קטלוג המוצרים שלכם בפייסבוק, תצטרכו בשלב הסופי לבחור בין העלאת קובץ אקסל לבין סנכרון אוטומטי על פי קוד RSS. ניתן להכין קובץ אקסל ידני בו פירוט כל המוצרים שלכם על פי: שם המוצר, ID, תיאור, קישור לדף המוצר, קישור לתמונה, זמינות מוצר ועוד ולהעלות אותו ידנית לתוך פייסבוק. לבעלי חנויות שופיפיי אני ממליץ בחום לחבר את האפליקציה Facebook Product Feed (by Flexify) שתקל עליכם בעבודה ותחסוך לכם המון זמן ואנרגיה!

חנות בשופיפיי: ניתן להוריד את האפליקציה החינמית –  Facebook Product Feed (by Flexify). האפליקציה תיצור לכם  Facebook product feed ביחד עם כתובת RSS שתוכלו אחר כך לחבר בקלות לפייסבוק.

חנות בוורדפרס: ניתן להתקין את הפלאגין Product Catalog Plugin from PixelYourSite או כל אפליקציה אחרת שיוצרת לכם קטלוג מוצרים וקוד RSS

שלב ב’

בשלב השני אתם צריכים לייצר קטלוג מוצרים חדש בתוך הגדרות הביסנ’ס מנג’ר שלכם. תחילה בוחרים מתוך סרגל הכלים בצד שמאל באפשרות של Product Catalogs. קטלוג המוצרים שלכם הוא למעשה קטלוג שמכיל את כל המוצרים שאתם מוכרים בחנות שלכם. ברגע שנכנסתם לקטלוג המוצרים שלכם (שאמור להיות ריק אם לא עשיתם אחד כזה בעבר), תוכלו ללחוץ על הכפתור Add New Product Catalogs. באופציה הראשונה שנפתחת לכם בחרו ב Create New Product Catalog.

במסך הבא פייסבוק שואל אתכם לאיזה חתום קטגורייה המוצרים שלכם הכי מתאים? מוזמנים לבחור את הבחירה המתאימה עבורכם.

כעת במסך הבא פייסבוק מבקשים מכם לבצע הגדרה בסיסית ראשונית לקטלוג המוצרים החדש שיצרתם. באפשרותכם לבחור ב-2 אופציות: הראשונה לייצר Product Feed דרך טופס אקסל ידני, Data Feed אוטומטי או דרך הפיקסל של פייסבוק. האופציה השנייה והחדשה היא לבצע חיבור אוטומטי עם החנות אי-קומרס שלנו. השיטה השנייה כרגע עובדת היא מרבית הפלטפורמות המובילות כמו: ווקמרס של וורדפרס, שופיפיי, ביגקומרס, מג'נטו ועוד. השיטה שאני מכיר ועובד איתה היא לייצר Product Feed אוטומטי שמסונכרן מפייסבוק לחנות (האופציה הראשונה).

סנכרון קטלוג מהחנות לפייסבוק

כעת יצרנו את קטלוג המוצרים שלנו ואנחנו יכולים לבצע את הסנכרון בין החנות שלנו לבין קטלוג המוצרים הדינמי של פייסבוק. מכיוון שהמערכת עוברת שינויים רבים וחלק מצילומי המסך משתנים, אם בכל שלב כלשהו פייסבוק שואלים אתכם לגבי המטבע שבו החנות משתמשת, עליכם לבחור במטבע הראשי שהחנות משתמשת. שיצרתם עוד קודם. במסך הבא שנפתח לנו אנחנו בוחרים באופציה של Product Data Sources כדי להזין את הלינק Feed URL שיצרנו עוד קודם לכן בחנות עצמה). גם לחיצה על האפשרות Products תוביל אותנו למסך בו פייסבוק תציע לנו להוסיף את המוצרים שלנו לקטלוג. לחצו על כפתור Add Products

זוכרים את הלינק Feed URL שיצרנו בהתחלה דרך אחת האפליקציות בחנות שלכם? כתובת ה Feed URL היא הכתובת שמבצעת את הסנכרון בין פייסבוק לבין המוצרים בחנות עצמה. זה הזמן להזין אותה במקום המתאים. בשורת ה Feed URL הכניסו את הכתובת כמו שתמונה למטה ולחצו על הכפתור Create Feed לסיום.

*אם נפתח לכם מסך שמצורף כאן למטה, בחרו באופציה של Use Data Feeds. מכיוון שזה מסך יחסית חדש, ישנה אפשרות שלישית לחבר את הפיד שלכם באמצעות הפיקסל שכבר מותקן בחנות מה שיכול לחסוך לכם הרבה זמן וכאב ראש.

במסך הבא שנפתח לכם בחרו באופציה Scheduled feed ולחצו next, כעת פייסבוק מבקש מכם להזין את כתובת הURL Feed שיצרנו עוד בשלב הראשון באמצעות הפלאגין Flexify. הזינו את הכתובת ובצעו סנכרון סופי.

שלב הסנכרון בין קטלוג המוצרים בפייסבוק לבין המוצרים עצמם בחנות לוקח מעט זמן ופייסבוק יעדכן אתכם ברגע שכל המוצרים זמינים לקמפיין חדש. אם הכל עבר בהצלחה ופייסבוק אישרו לכם שנוצר קטלוג מודעות חדש, תוכלו לצפות בכל המוצרים שנמצאים בקטלוג כמו בתמונה שמצורפת למטה.

הקמת מודעת רימרקטינג דינמי

זהו! אתם מוכנים וכל הקטלוג מוצרים שלכם מוגדר גם בחנות וגם בפייסבוק וכעת אתם מוכנים לפרסום רימרקטינג דינמי. השלב הבא הוא יצירת המודעה עצמה ובחירת סוג הקמפיין המתאים. פתחו מודעה חדשה בפייסבוק ובחרו באופציה Product catalog sales.

בשלב הראשון תצטרכו לבחור את ה Product Set שיצרתם עבור החנות שלכם. בהגדרות הקהלים אנחנו נכנסים קצת יותר עמוק וכאן בעצם אתם באמת נכנסים לתמונה. לפנינו מספר אפשרויות שנוכל לבחור ואת מי נרצה לטרגט בקהל שלנו לקמפיין ספציפי.

אפשרות ראשונה – Viewed or Added to Cart But Not Purchased

האפשרות הראשונה בעצם מאפשרת לנו לבחור קהל שצפה באחד המוצרים שלנו בחנות, או הוסיף מוצר כלשהו לעגלה אבל לא ביצע רכישה בסופו של דבר. 

אפשרות שנייה – Added to Cart But Not Purchased

טרגוט גולשים שהוסיפו מוצר לעגלה אבל לא רכשו. כמעט אותו דבר כמו האפשרות ראשונה רק שההבדל המרכזי כאן מתבטא רק בגולשים שהוסיפו מוצר לעגלה ולא רכשו בלבד. 

אפשרות שלישית – Upsell Products

טרגוט גולשים שצפו ב Product Set ספציפי. אם החנות שלכם מחולקת למספר קטלוגים שונים על פי קטגוריות תוכלו לטרגט גולשים שביקרו וצפו רק באותו Product Set.

אפשרות רביעית – Cross-Sell Products

טרגוט אנשים שכבר ביצעו רכישה מסוימת מתוך הקטלוג שלכם והצעה לרכישה של מוצרים דומים אחרים.

אפשרות חמישית – Custom Combination

אפשרות אחרונה מתקדמת תאפשר לכן להכין טרגוט מורכב בעצמכם. כאן תוכלו להרכיב ולשלב בין האירועים המרכזיים השונים (View content, Add to cart, Purchase).

שימו לב שאתם עדיין יכולים להגדיר מתחת לכל אופציה שבחרתם, לכל אחד מהטרגוטים השונים שקיימים במודעות דינימיות אתם צריכים להתייחס ברמת הקריאייטיב שלכם בהתאם. מבקרים בחנות שלכם שהוסיפו מוצר לעגלה ובסופו של דבר לא רכשו את המוצר, צריכים לקבל קריאייטיב שונה ומתאים, לא כמו אנשים שכבר ביצעו רכישה בעבר בחנות שלכם ואולי יכולים לקבל הצעה אחרת שתגרום להם להמיר בשנית.

שיפור קהלי המרות – fixel

כל מי שהתעסק בעבר ויתעסק בעתיד עם חנויות אונליין ורימרקטינג על פי הפיקסל של פייסבוק מכיר את הבעיה הבאה. לפעמים אנחנו חווים כמות טראפיק גדולה בחנות שלנו שלא מתבטאת ביחס מתאים לכמות ההמרות שנצפה מהחנות להפיק. לא כי מי שנכנס לחנות שלכם הוא בעל אותו ערך כמו השני ולכן חשיבות ואיכות כל גולש היא בעל משמעות גבוהה.

אחד הכלים שיאפשר לכם לנטר בצורה איכותית את הטראפיק שבתוך החנות שלכם ולטרגט בצורה ממוקדת יותר מי הקהל האיכותי יותר בחנות שלכם הוא fixel. זוהי מערכת שתאפשר לכם ליצור קהלים במערכת הפרסום שאתם עובדים מולה (כולל התממשקות למערכות הפרסום המובילות בעולם – פייסבוק, גוגל, אאוטבריין ועוד), על פי דירוג שמבוסס על אלגוריתם לניתוח אותו משתמש וגודל הפוטנציאל האמיתי שלו לרכוש בחנות שלכם. ישנם 3 רמות אותם מגדירים בfixel שתוכלו להעזרת בעת בעת הטרגוט שלכם: Basic, Medium or High. התקנת הקוד על מנת להתחיל לעבוד פשוטה לחלוטין ומצריכה חיבור ביחד עם Google Tag Manager.

קריאייטיב לקמפיין

כעת אנחנו בשלב האחרון ועלינו להכניס את הקריאייטיב שהכנו עבור המודעה שלנו (במקרה של מודעות דינימיות מדובר לרוב בטקסט בלבד). כאן נכנס אלמנט נוסף שתוכלו לשחק איתו ולשנות והוא פרמרטרים משתנים שניתן להזין בהתאם להגדרות שנקבע ובהתאם לגולש שצופה במודעה שלנו. במילים פשוטות? כל מוצר יקבל אוטומטית את השם או את המחיר שלו בטקסט או בכותרת שמתחת לתמונה (תלוי מה תגדירו). ברירת המחדל תגדיר לכם כבר בכותרת של כל קרוסלה את שם המוצר ובתיאור את המחיר שלו (כמו בתמונה שמצורפת למטה). לחיצה על כפתור ה + בכל אחת מהאפשרויות השונות, תאפשר לבכם בחירה מחדש של הפרמטרים והגדרה שלהם. גם בטקסט עצמו מומלץ לשלב את אחד מהמפרמטרים הללו כדי לנצל את הכלי לטובתנו.

לדוגמה נגיד שהחלטנו לטרגט את כל מי שהוסיף מוצר כלשהו לעגלה ובסוף החליט לא לרכוש את אותו המוצר. אנחנו יכולים לרשום משהו בסגנון: “מבצע ל-3 ימים בלבד, רק product.price בלבד.” שימו לב ששיניתי מתצוגת קרוסלה בדוגמה המצורפת לתצוגת תמונה יחידה. כאן למעשה כל גולש מקבל מוצר אחד בלבד על פי ההגדרות שקבעתם לפני כן. בדוגמה המצורפת, כל גולש יקבל במודעה את המוצר שהוא הוסיף לסל אבל לא רכש בתוספת המחיר המעודכן שלו כעת בעזרת שימוש ב product.price.

הסתבכתם בדרך? צריכים עזרה?

כתבו לי היכן נעצרתם ואיזה שלב לא הצלחתם לבצע ואשמח לחזור אליכם עם מענה ועזרה בכל שלב

אודות המחבר

שיווק דיגיטלי - ניהול רשתות חברתיות - פרסום ושיווק בפייסבוק ואינסטגרם. ליווי וייעוץ מלא לעסקים כולל בניית אסטרטגיה שיווקית מתאימה לזירה הדיגיטלית.