3 טיפים – בניית אסטרטגייה שיווקית ברשתות חברתיות

עולם השיווק ברשתות החברתיות משתנה בקצב מסחרר כל הזמן. אבל העקרונות והבסיס לבניית אסטרטגיה שיווקית עדיין נשארו כמעט אותו הדבר. אם אתם לא עובדים על פי אסטרטגיה שיווקית ברורה עבור פעילות העסק שלכם, אתם פשוט מבזבזים את הזמן והכסף היקר שלכם. במיוחד עבורכם החלטתי לרכז 3 נקודות מרכזיות שאתם חייבים לקחת בחשבון בתכנון אסטרטגייה השיווקית כאשר אתם בונים על תהליכי שיווק ברשתות חברתיות.

1. מטרות ויעדים S.M.A.R.T

כולם מדברים על זה כל הזמן אבל לא תמיד נראה שכולם מבינים או מיישמים את זה בפועל. בלי הגדרה ברורה של מטרות ויעדים, אתם פשוט עובדים בלי למדוד אם מה שאתם עושים אפקטיבי או לא. הגדירו מספר קטן של מטרות ויעדים ברורים במהלך תכנון הפעילות החודשית שלכם. המטרות צריכות להיות ברורות, מדידות ברות השגה, רלוונטיות ותחומות בזמן (מודל S.M.A.R.T). שימו בצד רגע את כל מה שלא באמת חשוב ותגדירו לעצמכם מה בדיוק אתם מנסים להשיג!

"אני רוצה להשיג יותר מכירות/אני רוצה להביא יותר לידים" זאת לא מטרה ברורה!! כמה לידים אתם רוצים בכל חודש? כמה מכירות אתם רוצים להוסיף למספר שקיים כיום? בכמה זמן? האם היעד באמת ניתן להשגה?

2. תכננו את הפעילות שלכם

זה אמנם נראה ברור מאליו לחלקנו אבל מסתבר שזאת לא נחלת הכלל. תכנון עתידי של פעילות השיווק שלכם במדיה החברתית חשובה ותעזור לכם לראות את התמונה המלאה. אל תעבדו מעכשיו לעכשיו ואל אלתרו כל פעם מחדש. תכנון הפעילות שלכם צריך להיות בהתאמה מלאה אל מול המטרות והיעדים שהצבתם לפעילות החודשית. ההמלצה האישית שלי היא לא לעבור את התכנון החודשי כדי שתוכלו להישאר רלוונטיים וגמישים לשינויים שצריך לפעמים לבצע באסטרטגיה.

תכנון פעילות על פי לו"ז חודשי עוזר לי להבין איזה פוסטים עולים איפה ומתי, איזה מטרות ויעדים קיבלו דגש בכל פוסט ואיך בכלל נראית פרישת התכנים שלי בלו"ז חודשי. ככה אני יכול לדעת בוודאות שכל המטרות והיעדים שלי קיבלו את הדגש שלהם, אני יכול לוודא שיש לי גיוון בתכנים וכך לבצע גם שינויים אם צריך בראייה רחבה יותר.

3. למדו את הקהל שלכם

אל תחשבו שאתם מכירים את הקהל שלכם או שאתם יודעים בדיוק מה הקהל שלכם רוצה ומתי. בדקו כל הזמן איזה סוגים של פוסטים ואיזה סוגים של תכנים קהל היעד שלכם מגיב/מעורב בחיוביות. אל תשכחו שאתם רוצים להציג תוכן רלוונטי שיגרום לקהל היעד שלכם להתחבר אליו ולהביע בו עניין.

לפני שאתם בכלל ניגשים למנהל המודעות ובונים קהל חדש במערכת, אחד התהליכים הראשונים בהגדרת קהל היעד של עסק הוא תהליך של "בניית פרסונה". פרסונה היא למעשה דמות שמייצגת חלק מקהל היעד שלכם. את הפרסונה הזאת אנחנו בונים על פי מספר פרמטרים שעוזרים לנו להבין הרבה יותר על קהל היעד שלנו. בנוסף אם תרצו, בתוך מערכת הפרסום של פייסבוק יש לנו את הכלי "audience insight" שיכול לעזור לכם ללמוד על מאפייני הקהל שלכם במדיה החברתית.

אלו אמנם רק 3 נקודות, אבל הן כל כך משמעותיות. יישמו את כולן כחלק מהאסטרטגיה השיווקית שלכם כדי להגיע למקסימום תוצאות ואפקטיביות בפרסום שלכם!

אודות המחבר

שיווק דיגיטלי - ניהול רשתות חברתיות - פרסום ושיווק בפייסבוק ואינסטגרם. ליווי וייעוץ מלא לעסקים כולל בניית אסטרטגיה שיווקית מתאימה לזירה הדיגיטלית.