עכשיו זה רשמי, הולכים לבחירות! זה הידיעה החדשותית המרעישה שהתפרסמה בימים האחרונים בכל מדורי החדשות וערוצי הטלוויזיה בישראל. בתאריך 9 באפריל נלך כולנו אל הקלפיות להצביע בבחירות לשנת 2019. מה הקשר לשיווק דיגיטלי? שנת 2019 עומדת בפתח והסיכומים לפעילות שלנו בשנת 2018 כבר החלו וכך גם התוכניות לשנה הבאה. בכל תוכנית שיווקית איכותית אנו צריכים להתייחס לשינויים הרלונטיים לסביבה בה אנו עוסקים. אם זה מבחינה חברתית, עונתית, כלכלית ועוד…ישנם שינויים רבים שיכולים להשפיע עלינו בתור מפרסמים/עסקים ואנו צריכים לתת עליהם את הדעת. כדי לבנות עסק משגשג ומצליח אנו בונים תוכנית שיווקית שנתית אשר בנויה על פי יעדים ומטרות שאנו מציבים לשנה הבאה ומחולקת בדרך כלל למשימות ולמדדי ביצוע מרכזיים (KPI) איתם נוכל למדוד האם הגענו ליעדים ולמטרות שהצבנו לעצמנו.
אם התחלתם (או שכבר סיימתם) לבנות תוכנית שיווקית לשנת 2019, הבחירות הקרובות הן משהו שהתוכנית שלכם לא יכולה להתעלם ואתם חייבים להתייחס לכך בהתאם! כדי לעזור לכם לעשות את ההחלטות הנכונות פניתי ל-4 משווקים מעולם הפרסום בישראל וביקשתי מהם לתת לכם את הטיפ הכי טוב שלהם לקראת עתיד הפעילות שלכם והבחירות שבדרך:
יואל דורון (בלוג) – תוכן שונה, בולט ומקורי
"ועכשיו יותר מתמיד תנו לי לנסות לנבא את העתיד- בחודשים הקרובים אתם תראו ערימות של פוסטים ותכנים סביב נושא הבחירות גם ממותגים ועסקים שאין ביניהם שום קשר. זה הזמן לבחור! טוסטר או טלויזיה. הצביעו והשפיעו איזו חולצה יותר יפה! איתנו הבחירה תיהיה הרבה יותר קלה, ועוד משפטים גנריים שראינו אלף פעם ונראה עוד מיליון. מצד אחד, סבבה, זה השיח עכשיו. כולם ממוקדים בחירות. מצד שני, אם כולם עושים את אותו הדבר, אז למה שגם אתם תעשו? להיות שונה, מקורי ובולט צריכה להיות שאיפה קבועה שלכם, ברור לכולנו. אבל הדבר הזה נכון במיוחד בתקופה הקרובה שהפיד הולך להתמלא בפוסטים שקשורים בצורה כזאת או אחרת לבחירות. איך תצליחו לבלוט דווקא בתקופה כזאת? תישארו ממוקדים בדרך שלכם. אל תתפתו ללכת לכיוונים הקלים של פוסטים סביב הנושא הזה (וזה הדבר שהכי קל בעולם לייצר) תהיו חדים במסרים שלכם, תשמרו על קו ברור ותדאגו לייצר תוכן מספיק מעניין שיבלוט בין פוסט בחירות אחד לשני. תנו לאחרים לעשות את אותו הדבר, ככה אתם תצליחו להתבלט. מתי בכל זאת יהיה נכון מחינתכם לעשות פוסט שקשור לבחירות? רק אם אתם חדים וראשוניים מספיק לייצר מהלך RTM לאותו הרגע."
יואל דורון – משווק דיגיטלי, איש תוכן וקמפיינים, בלוגר ובעל הפודקאסט ״קליקבילי״.
עירית פרנק (BUZZZ) – עומס גדול בפיד
"הבחירות יביאו איתן עלייה במחירי הפרסום וגם עומס גדול על הפיד. מה לעשות שגם בזמן הזה אתם צריכים להמשיך ולייצר מכירות ולקוחות. לכן יש להתחיל לעבוד על ״צביעת קהלים״ מעכשיו עבור קמפיינים של רימרקטיניג, הגדלת רשימת התפוצה במייל ואו בוואסטאפ או אס. אמ. אס. ולבחון פעילות שיווקית בערוצים דיגיטילים נוספים שיושפעו פחות מעליית המחירים, כגון גוגל אדס."
עירית פרנק – בעלת סוכנות Buzzz, קמה בבוקר בשביל המרות וישנה כפיות עם פיקסלים. אדמין בקבוצת "מקצועני שיווק בדיגיטל" ו"של מי המודעה הזו". מרצה על שיווק דיגיטלי ועבודה מול סוכנויות בבית ספר למנהל עסקים ע"ש ראקנטי שבאוניברסיטת תל אביב ובשנקר.
רוברט נחום (Topanda) – חיבור עולם התוכן
לדוגמא: בבחירות הקודמות היה ציטוט מוכר של בוג'י הרצוג שאמר "במצבי לחץ כאלו אין לי מה לעשות, אני הולך לישון". חברה המשווקת כריות יכולה לקחת את הציטוט הזה ולצאת עם קמפיין מיוחד בתקופת הבחירות."
שייקה (shay.ke) – טיפוח פעילות אורגנית
"בתקופת בחירות ישנו ריבוי מפרסמים ,וזה גורם למחירי הפרסום לעלות. לכן אני ממליץ לא להזניח את הערוץ האורגני באמצעות קבוצות הפייסבוק. כבר כיום דפי פייסבוק מותגים יכולים להצטרף לקבוצות ללא קשר לאחד המנהלים, וזו הזדמנות מצויינת לחשוף את המותג לקהל שונה. גם בקבוצות שלא ניתן להצטרף, ישנו כוח למסר אישי ואותנטי שמגיע מבעל עסק בינוני/קטן."
שייקה – מנהל קהילות ותוכן
רז חיים – שיווק דיגיטלי – פוש ברבעון ה-1?
קריאייטיב חריף ואפקטיבי: איך לתפוס את תשומת הלב בעידן הדיגיטלי
הביטו במודעה זו של פולקסווגן משנת 1959. לפני שתמשיכו לקרוא, עצרו לרגע וחשבו: מה דעתכם עליה? פשוטה מדי? חכמה ואינטילגנטית?
לדבר בשפת הלקוח: תובנות ככלי להעצמת המסר השיווקי
תובנות רלוונטיות מעוררות תגובה רגשית בנו. המוח שלנו מזהה ומגיב לסיטואציות ורגשות שאנו חווים או יכולים לחוש הזדהות אליהם.
אנטומיה של מותג: לקוסט והאמנות של יצירת משמעות בשיווק
לא משנה כמה אנחנו מושכלים, ברמה עמוקה יותר תמיד ננשוך את הפיתיון של סמלים ומיתוסים. ואולי זה מה שהופך אותנו לכל כך אנושיים
כוחן של בדיחות בעולם הקריאייטיב: איך הומור יכול לשפר את היצירתיות שלכם
הסוד טמון במבנה של הבדיחה עצמה. אם נחשוב על זה לעומק, מה בעצם מכילה כל בדיחה טובה? התשובה פשוטה: חיבור מפתיע בין אלמנטים שונים.